İlginç ödeve "kınama"

TAKİP ET

İstanbul Fatih'te bir lisede 'Öpüşmenin faydaları nelerdir?' şeklinde ödev veren öğretmene velilerin CİMER'e şikâyeti üzerine açılan soruşturma üzerine 'kınama' cezası verildi.

Öğretmen, “Öyle demedim, öpüşmenin kökenini sordum” diyerek kendini savundu.

Olay, İstanbul’un en eski Türk okulu unvanına sahip Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Geçen yıl 10/F sınıfında, Matematik Tarihi ve Uygulamaları dersinde “Öpüşmenin faydaları nelerdir?” şeklinde ödev verdiği gerekçesiyle sınıftan bir velinin CİMER’e şikâyeti üzerine açılan soruşturma kapsamında okulun matematik Öğretmeni Osman Akyol’a “kınama” cezası verildi. Akyol savunmasında şunları söyledi:

“Öncelikle ‘Öpüşmenin faydaları nelerdir?’ diye sormadım. ‘Öpüşmenin kökeni nedir?’ diye sordum. Ayrıca ödev, performans ödevi, proje ödevi olarak da vermedim; sadece araştırın, dedim. Olayın üzerinden uzun zaman geçti, Matematik Tarihi ve Uygulamaları dersinde gündelik yaşamdaki bazı davranışlarımızın kökenini konuşuyorduk, sanırım bu konuya da oradan geldik. Sanıldığının aksine öpüşmenin kökeni pornografik bir temele dayanmıyor. (İlk Çağ’da toplayıcılık ve avcılık döneminde) sütü olmayan anneler yiyecekleri ağızlarında çiğneyip mama haline getiriyorlar ve ağızdan ağıza bebeklerine yediriyorlarmış. Öpüşmenin kökeni de bu olaya dayanıyormuş. Öğrenciler araştırdıklarında bu bilgiye ulaşırlar düşüncesiyle, araştırın, demiştim…”

 

Haber: 29 Nisan 2024, İstanbul