Yazar Osman Akyol çalıştığı okuldan sürüldü

TAKİP ET

Yazar Osman Akyol çalıştığı Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi'nden 'hizmetin gereği' denilerek bir başka okula sürgün edildi.

İstanbul Fatih Davutpaşa Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak çalışan Şair ve Yazar Osman Akyol, kendi isteği ve bilgisi dışında, atama kararnamesinin “atama nedeni ve açıklama” kısmına “hizmetin gereği (soruşturma)” denilerek, okulların kapanmasına bir ay kala İstanbul Güngören Erhan Dedeoğlu Anadolu Lisesi’ne atandı. Akyol, atama ile ilgili olarak, hangi soruşturma dolayısıyla sürgün edildiğini bilmediğini ancak gerçek nedenin yazdığı “İlahi Adalet Komünizm” ve “Reyizi Devirmek” gibi kitaplarından özellikle iktidara yakın bir kısım çevrelerin rahatsız olmuş olmaları olabileceğini söyledi. Akyol’un yarın yeni yerinde görevine başlayacağı öğrenildi.

“Hakkımda açılan pek çok soruşturma vardı. Bunların bir kısmının sistematik ve yönlendirmeler sonucu velilerin CİMER’e şikâyetleri sonucu açıldığını düşünüyorum. Şu ana kadar değişik cezalar aldım ama bu sürgün cezasının hangi soruşturmanın bir sonucu olduğunu bilmiyorum. Gerçek neden; İlahi Adalet Komünizm, Reyizi Devirmek, Gezi Raporu, Marks Radiyallahu Anh’ın İzinde, Yükselen yeni Devrim Dalgası gibi politik ağırlıklı kitaplarım ve çeşitli mecralarda yayımlanmış makalelerimden bir kısım çevrelerin rahatsız olmuş olmaları olabilir.”

 

Yazar Osman Akyol çalıştığı okuldan sürüldü